100 de arădeni – victimele ale unor fraude bancare. Ultima victimă, un bărbat de 91 de ani, care a pierdut din cont 90.000 lei

Cel mai grav este faptul că escrocii acționează prin metode din ce în ce mai sofisticate. Victimele sunt sunate de persoane care pretind că sunt angajati ai unor instituții de stat iar pe ecranul telefonului apare titulatura instituției respective. O arădeancă a fost sunată de o femeie care a întrebat-o dacă a solicitat un credit bancat on line, apoi i-a spus că e victima unei fraude. Au urmat alte telefoane, din partea unor bărbați, care au pretins că sunt angajați ai Politiei Române sau BNR. Și mai ciudat este faptul că pe ecranul telefonului a apărut titulatura instituției, în momentul în care a fost sunată de acești escroci. Ba mai mult, arădeanca a sunat înapoi pe numărul ce părea a fi al BNR si i-a raspuns un robot care a asigurat-o că a sunat la centrala băncii. Ea a fost sfătuită să își scoată banii din cont, aproximativ 20.000 lei, fiind victima unei escrocherii, și să îi mute într-un cont sigur. Asta a și făcut, după ce a primit un cod QR, de la cel care a sunat-o din partea BNR. A fost trimisă la un bancomat să depună banii, în așa zisul cont sigur. După ce a virat banii, și-a dat seama că bancomatul era unul pentru criptomonede. A avut noroc cu cei care supravegheau bancomatul. Aceștia au văzut pe camerele de supraveghere nesiguranța femeii și au blocat tranzacția. Au urmat alte telefoane, din partea escrocilor, pline de injurii și amenințări. Escrocii sunt foarte greu de identificat, în astfel de cazuri. Banii se plimbă prin mai multe conturi, de cele mai multe ori în țări îndepărtate.

Ultima victimă este un barbat de 91 de ani, căruia escrocii i-au furat din cont 90.000 lei. Categoria cea mai afectată de înșelătoriile bancare sunt pensionarii. Aceștia nu știu să folosească aplicațiile bancare și preferă să dea informații la telefon. IPJ Arad a demarat o acțiune de informare și intenționează să atașeze flyere la fiecare cupon de pensii, pentru a-i avertiza pe vârstnici asupra fraudelor bancare. Claudia Iuga, purtator cuvant IPJ Arad: “Chiar dacă sunt sunați din partea unor oameni care pretind că reprezintă instituții de stat, să nu dea date personale, ci să sune sau să meargă la băncile cu care lucrează, pentru a cere informatii.”

 Polițiștii arădeni au în lucru 100 de plângeri penale, legate de fraudele bancare.

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .

Un tanar de 32 de ani, internat in sectia de psihiatrie a spitalului judetean, de pe strada Miron Costin, a profitat de . . .