200 de artiști în cel mai amplu eveniment al Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”

Două instituții muzicale de cultură din vestul țării își unesc forțele artistice în cadrul celui mai amplu eveniment din cadrul Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”. Concertul vocal-simfonic din data de 17 mai 2024 reunește Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara și Corul Academic al Filarmonicii Arad.

Vineri, de la ora 19:00, la Sala Capitol, vom audia Uvertura de concert „In the South”, op. 50 de E. ELGAR și Flos Campi, pentru violă, cor și orchestră de R. VAUGHAN WILLIAMS, lucrare al cărei solist va fi violistul RYSZARD GROBLEWSKI. Încheierea concertului va fi una grandioasă cu o desfășurare impresionantă de forțe artistice. 200 de artiști din cadrul celor două filarmonici vor interpreta Cantata „Belshazzar’s Feast” de WILLIAM WALTON. Solist va fi baritonul BOGDAN BACIU.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul GEORGE JACKSON. Corurile filarmonicilor din Timișoara, resprectiv Arad sunt pregătite de maeștrii IOSIF TODEA și ROBERT-DANIEL RĂDOIAȘ.

Biletele pentru concert pot fi achiziționate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casierie și de pe myticket.ro: https://shorturl.at/dgGHV

Alte două evenimente au loc în această săptămână, la Filarmonica Banatul Timișoara. Miercuri, 15 mai 2024, străbatem lumea în lung și în lat prin intermediul muzicii interpretate de Cvartetul GENTIS. Călătoria muzicală destinată copiilor și tinerilor începe la ora 15:00.

Recitalul educativ Destinații muzicale are loc la Sala Capitol, iar biletele pot fi achiziționate de pe site-ul nostru, de la casierie și de pe myticket.ro: https://shorturl.at/GQVW5

Joi, 16 mai, de la ora 19:00, în minunata Sinagogă din Cetate, unul dintre talentații tineri artiști timișoreni va susține un recital de pian în cadrul Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”. În program, lucrări de R. SCHUMANN, W. A. MOZART și G. LIGETI.

Bilete: https://shorturl.at/gFG04

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Conferinţa de presă, organizată , astăzi de IPJ Arad, a fost, poate nu întâmplător, despre cazul fostului purtător de cuvânt, Lorena Radu, . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .