300.000 de cactusi – pasiunea unui aradean, trasformata,i n timp, in afacere

Nici nu mai stie de cand iubeste cactusii.Isi aduce aminte ca era copil,cand il atrageau cactusii vecinului sau.Ii admira prin zabrelele gardului si ii visa noaptea. Spera ca ,intr-o zi,sa aibe si el cactusi din cat mai multe soirui.Acum,la 66 de ani,in serele din Sanicolaul mic,are 300.000 de plante din peste 500 de soiuri.Toti cactusii sunt plantati din seminte.Unii au 40 de anisi,cel mai probabil,vor trai inca o data pe atat.
Teofil Condoros spune ca cel mai important lucru ,pentru un iubitor de astfel de plante,este sa nu ii ude excesiv.”Din octombrie,de exemplu,pana in aprilie,nu trebuie udati deloc.Nu am stiut acest lucru ,la inceput,si mi s-a umplut casa de musculite.Cactusii mei putrezisera.”Plantele sunt vandute on line sau la diverse targuri,organizate prin tara.O planta poate costa,in functie de marime si soi,intre 10 lei si 1000 de lei.Eliza,fiica cultivatorului,care se ocupa acum de afacerea familiei,impreuna cu tatal sau,povesteste ca a crescut printre cactusi.”La noi in casa au fost tot timpul cactusi.Eu nu concep viata fara ei”
       Cactusii sunt,in aceasta perioada,in plina inflorire,asa ca serele aradeanului sunt pline de vizitatori

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .

Un tanar de 32 de ani, internat in sectia de psihiatrie a spitalului judetean, de pe strada Miron Costin, a profitat de . . .