Într-o societate în care fiecare centimetru de asfalt este vânat pentru parcare, tupeul unora depășește orice limită a bunului simț. Imaginile surprinse recent în centrul orașului dezvăluie un scenariu revoltător: o femeie, comerciant ambulant, și-a parcat nestingherit autoturismul pe un loc destinat persoanelor cu handicap, beneficiind, se pare, de o autorizație cel puțin dubioasă.
Documentul afișat pe bord pare a fi o tentativă nereușită de a fenta legea. Culoarea palidă și elementele de siguranță care nu par să corespundă modelului autentic ridică serioase semne de întrebare. Este acesta un caz de fraudă? Sau poate doar un exemplu clar de egoism dus la extrem? Cert este că, în timp ce persoane cu dizabilități reale sunt nevoite să caute locuri de parcare în zone inaccesibile, astfel de persoane își fac propriile reguli, transformând locurile rezervate în proprietate personală.
O practică răspândită, o problemă ignorată
Viceprimarul Faur a încercat să combată fenomenul, demarând acțiuni de identificare a celor care folosesc abuziv aceste legitimații, însă realitatea din teren arată că problema persistă. Dacă în trecut centrul orașului era un adevărat refugiu pentru posesori, reali sau falși, de permise pentru persoane cu handicap, acum, locurile disponibile sunt ocupate de dimineața până seara de cei mai „descurcăreți”.
Astfel de practici nu doar că sfidează legea, ci calcă în picioare drepturile celor care chiar au nevoie de aceste locuri. Întrebarea care se pune este: Cât timp va mai rămâne administrația locală pasivă în fața acestor abuzuri?