Arad, Romania
25°
Mostly Cloudy

Angajați ai Agenției pentru Protecția Mediului Arad participă, ca și delegați, la protestul organizat în capitală

În București, în Piața Victoriei se desfășoară la această oră un miting de protest al angajaților din mai multe instituții ale statului, nemulțumiți de inechitățile salariale existente față de alte domenii similare de activitate. Sindicaliştii afirmă că îşi doresc o salarizare decentă, corelată cu complexitatea muncii, dar şi respect profesional.

La mitingul de protest participă și delegați ai Agenției pentru Protecța Mediului Arad. Reamintim că în Arad, angajații de la APM au întrerupt lucrul timp de 2 ore, joi 16 mai 2024 si marți 21 mai 2024 în semn de protest față de inechităţile salariale şi discriminarea în raport cu celelalte categorii de angajaţi din domeniile similare de activitate.

O postare publicată pe pagina oficială de socializare a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului anunță:

După ani în care au cerut în zadar drepturi salariale egale cu ale altor categorii similare de bugetari, cei 1.335 de angajați ai Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, din toată țara, vor avea retribuțiile aliniate cu cele ale salariaților de la nivel central. Măsura este prevăzută în proiectul de OUG, aprobat, azi de Guvern, care prevede măsuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară și reglementează unele aspecte organizatorice.

„În ultimele luni am avut nenumărate întâlniri, atât la Guvern, cât și cu reprezentanții salariaților, în încercarea de a găsi împreună soluții pentru rezolvarea acestei crize din interiorul Agențiilor județene pentru Protecția Mediului, mai ales pe fondul crizei bugetare generale. Procesul a fost unul de durată și, în ultima săptămână, oamenii și-au pierdut răbdarea și au declanșat proteste în toată țara, dar la apelurile constante pe care li le-am adresat, nu au blocat activitatea instituțiilor. I-am informat permanent, pe grupurile de lucru, în privința discuțiilor avute și m-am bucurat să le pot confirma, la începutul acestei săptămâni, că se elimină inechitățile salariale și se află printre categoriile de salariați care vor primi cu 10% mai mult la salariu, în două tranșe de câte 5%, în lunile iunie și septembrie 2024. Azi, ne-am reunit, din nou, împreună cu reprezentanții sindicatelor, cu vești bune, iar oamenii, veniți din multe județe ale țării, ne-au asigurat că vor încheia protestele ”, a declarat Laurențiu Alexandru Păștinaru, Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, care coordonează activitatea Agențiilor județene Pentru Protecția Mediului.

Prin declarația comună formulată de salariați s-a subliniat permanent că nu este vorba de cererea unor privilegii suplimentare față de ale altor instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor legitime ale angajaților.

Conform notei de fundamentare a Proiectului de OUG, „se constată încă diferenţe salariale manifestate între funcţii din administraţia publică centrală şi unele structuri subordonate ale acestora din teritoriu şi prin raportare la complexitatea muncii exemplifică prin agenţiile judeţene pentru protecţia mediului şi agenţia pentru protecţia mediului municipiul Bucureşti (…).Din această perspectivă se impune recunoaşterea principiului importanţei muncii şi a nivelului de specializare dobândit de-a lungul timpului de aceste categorii de personal bugetar”.

 

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

Barbatul are 49 de ani şi a fost ridicat în urma unor percheziţii  Poliţiştii aveau probe materiale împotriva lui, inclusiv probe ADN. Aseară, . . .

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit . . .

Pompierii au fost alertaţi, în jurul orei 5, în această dimineaţă. Au intervenit cu mai multe autospeciale, inclusiv cu una pentru intervenţie . . .

  Din cauza caniculei, rezerva de apă este insuficientă. La Bocsig, cisterna primăriei a fost pozată de un angajat al societăţii locale . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Iată care este programul stabilit de Liga Profesionistă de Fotbal în colaborare cu deținătorii drepturilor TV pentru prima etapă a Superligii: Meciurile . . .

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă pentru județul Arad, valabil miercuri, 10 iulie 2024. Se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între . . .

  Fugarii  au fost descoperiţi,  în remorcă, în timpul unui control de rutină. Aveau la ei sticle cu apă ca să reziste temperaturilor ridicate . . .