Aproape două milioane de lei, fonduri nerambursabile, pentru ONG-uri

Consiliul Județean a aprobat, în ședința de ieri, metodologia și cuantumul fondurilor nerambursabile care vor fi puse la dispoziția organizațiilor non-profit. Suma totală din acest an este de 1.950.000 lei, mai mare cu 650.000 lei față de 2023, repartizată pe cele șase domenii: Educaţie şi sănătate, Cultură tradiţională, Producţii editoriale, Tineret, Promovarea sportului de performanţă, respectiv Turism şi protecţia mediului.

„Am apreciat întotdeauna activitatea ONG-urilor, aplecarea acestora pe necesitățile societății civile, în toate domeniile de activitate. De aceea, în acest an am mărit cu 50% cuantumul fondurilor, față de anul trecut. Răspundem astfel dorințelor cetățenilor de a participa la cât mai multe evenimente și activități cultural-educativ-recreative, domeniile pe care la finanțăm acoperind o arie largă de activități”, a precizat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Fondurile alocate de Consiliul Județean Arad sunt repartizate astfel:

Educaţie şi sănătate – 100.000 lei;

Cultură tradiţională – 120.000 lei;

Producţii editoriale – 40.000 lei;

Tineret – 200.000 lei;

Promovarea sportului de performanţă – 1.450.000 lei;

Turism şi protecţia mediului – 40.000 lei.

Distribuie acest articol

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Conferinţa de presă, organizată , astăzi de IPJ Arad, a fost, poate nu întâmplător, despre cazul fostului purtător de cuvânt, Lorena Radu, . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .