Arad, Romania
23°
Clear

Dimitrie Muscă a obţinut cea mai mare recoltă de grâu din cariera sa. “Dacă ar fi trebuit, i-aş fi dat şi ciocolată“, spune Muscă, referitor la faptul că nu a făcut rabat la cheltuielile pe hectarul de grâu

Pe toate cele 1740 de hectare cultivate cu grâu, la Curtici, Dimitrie Muscă a obţinut 9320 kg la hectar. A descoperit, în timp, secretul productivităţii record. “Am cheltuit 6000 lei la hectar, mult, seminţe de calitate, îngrăşăminte, tot ceea ce trebuie făcut la acestă cultură. Dacă era necesar i-aş fi dat şi ciocolată.” În acest moment, toate depozitele sunt pline cu grâu, dar preţul mic al pieţei, 0,90 bani, îi determină pe agricultori să mai aştepte. Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici “ În Rusia au obţinut din câte se pare cu 12 milioane tone mai puţin grâu, producţia e mai mică şi în Ucraina. În Franţa au fost probleme din cauza vremii. Noi, românii, putem deveni un pion important pe piaţa europeană”. Directorul Direcţiei Agricole, Pavel Ţica, spune că, agricultorii arădeni au avut noroc cu vremea. “ În judeţul nostru nu avem sisteme de irigaţii. A plouat însă cât a trebuit, atunci când a trebuit. Media în judeţ, la grâu, este de 5790 kg la hectar,c u 600 mai mare ca anul trecut”. Chiar dacă producţia de grâu este mare în vestul ţării, preţul pâinii nu va scădea. Și asta datorită cheltuielilor legate de utilităţi.

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .

Un tanar de 32 de ani, internat in sectia de psihiatrie a spitalului judetean, de pe strada Miron Costin, a profitat de . . .