Arad, Romania
24°
Partly Cloudy

Ateliere de pictat icoane pe sticla,la Muzeul judetean

450 de elevi vor invata, de la mesteri populari, sa picteze icoane pe sticla, in cadrul saptamanii altfel. Asezati in jurul unor mese, rabdatori si atenti la explicatii, copiii au invatat cum sa aleaga culorile si care este tehnica de a picta pe sticla. Icoanele pe sticla erau nelipsite din gospodariile traditionale, spune Sorin Sabau, muzeograf. “La ele se rugau pentru sanatatea lor, a animalelor, pentru bogatia recoltelor. Daca se spargeau aduceau ghinion, iar cioburile trebuiau spalate in apa curgatoare, pentru ca raul sa fie alungat”
Anul trecut, in atelierele muzeului, copiii au invatat sa impistriteze oua de Paste.

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit . . .

Pompierii au fost alertaţi, în jurul orei 5, în această dimineaţă. Au intervenit cu mai multe autospeciale, inclusiv cu una pentru intervenţie . . .

  Din cauza caniculei, rezerva de apă este insuficientă. La Bocsig, cisterna primăriei a fost pozată de un angajat al societăţii locale . . .

Cei 80 de copii, cu vârste cuprinse intre 3 şi 18 ani au fost o săptamână la mare. Era pentru toţi prima . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Iată care este programul stabilit de Liga Profesionistă de Fotbal în colaborare cu deținătorii drepturilor TV pentru prima etapă a Superligii: Meciurile . . .

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă pentru județul Arad, valabil miercuri, 10 iulie 2024. Se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între . . .

  Fugarii  au fost descoperiţi,  în remorcă, în timpul unui control de rutină. Aveau la ei sticle cu apă ca să reziste temperaturilor ridicate . . .