Arad, Romania
23°
Clear

Brancardier al Spitalului judeţean, prins cu medicamente şi consumabile în portbagajul maşinii

Un angajat al spitalului judeţean a fost prins de poliţişti, în flagrant, cu cutii de medicamente si material sanitare in maşină.  Conducerea spitalului a cerut ajutorul poliţiei, după mai multe sesizări privind dispariţia unor medicamente din unitate. E vorba de soluţii perfuzabile, anticoagulante, medicamente antiinflamatorii, eprubete şi perfuzii. Furtul se petrecea, mai ales în tura de noapte. Brancardierul este cercetat acum pentru furt şi, cel mai probabil, îşi va pierde locul de muncă.

„De când am fost numită manager al acestui spital am avut ca principală preocupare asigurarea tuturor celor necesare îngrijirii pacienților. Nu a fost ușor deoarece nu avem mulți bani la dispoziție și aceștia trebuie drămuiți cu atenție pentru ca personalul medical să aibă toate cele necesare tratării și îngrijirii bolnavilor. Nu pot să concep că, în timp ce noi depunem eforturi susținute să le asigurăm, alți colegi sustrag bunuri, vitale salvării pacienților.
Așadar, acțiunea de verificare a acestui brancardier a avut loc ca urmare a unor suspiciuni referitoare la sustragerea de medicamente și alte bunuri de uz medical, din spital. În paralel cu ancheta poliției, noi am dispus, prin intermediul comisiei de disciplină, desfacerea contractului de muncă al acestuia”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad, într-un comunicat remis presei.
Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a precizat, la rândul său: „Cu toții facem eforturi mari să schimbăm aspectul sistemului medical arădean și încrederea în Spitalul Județean. De aceea, am declarat și am cerut toleranță zero față de furturile din spital, care sunt un atentat la viața pacienților, un abuz incredibil al celor de care depind oamenii în cele mai  vulnerabile ipostaze. Aceste acțiuni de control trebuie continuate și înăsprite, fiindcă nu este corect nici față de pacienți și nici față de angajații cinstiți ca spitalul să fie afectat și să sufere din cauza unor hoți fără scrupule”.

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .

Un tanar de 32 de ani, internat in sectia de psihiatrie a spitalului judetean, de pe strada Miron Costin, a profitat de . . .