Arad, Romania
25°
Mostly Cloudy

Cod galben și portocaliu de caniculă

Temperaturile ridicate își vor face simțită prezența pe teritoriul județului nostru, astfel că în data de 18 iunie 2024, județul Arad se află sub incidența avertizării meteorologice de COD GALBEN, manifestat printr-un val de căldură și disconfort termic accentuat, iar în data de 19 iunie, valul de căldură se va extinde, temperaturile maxime încadrându-se între 33 și 37 grade, fiind în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU.
În acest context, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite pe timpul perioadei caniculare, pompierii arădeni vă recomandă:
❗Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 – 18:00.
❗Purtaţi pălării de soare, ochelari de protecție, haine lejere din fibre naturale și de culori deschise.
❗Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete și consumați fructe și legume proaspete;
❗Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţe care sunt în vârstă interesandu-vă de starea lor de sănătate.
ℹ De asemenea, pe tot parcursul verii, trebuie să acordați o atenție deosebită siguranței atunci când mergeți la scăldat. Râurile, iazurile, lacurile sau marea pot fi atrăgătoare, dar adesea ascund pericole.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente cu consecințe tragice în timpul desfășurării acestor activități recreative, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad, recomandă:
❗ Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.
❗Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci.
❗Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi.
❗Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte.
❗Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare.
❗Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii.
❗Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.
Mai multe informații despre modul de comportare pe timpul perioadelor caniculare pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență: https://fiipregatit.ro/ghid/canicula

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

Barbatul are 49 de ani şi a fost ridicat în urma unor percheziţii  Poliţiştii aveau probe materiale împotriva lui, inclusiv probe ADN. Aseară, . . .

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit . . .

Pompierii au fost alertaţi, în jurul orei 5, în această dimineaţă. Au intervenit cu mai multe autospeciale, inclusiv cu una pentru intervenţie . . .

  Din cauza caniculei, rezerva de apă este insuficientă. La Bocsig, cisterna primăriei a fost pozată de un angajat al societăţii locale . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Iată care este programul stabilit de Liga Profesionistă de Fotbal în colaborare cu deținătorii drepturilor TV pentru prima etapă a Superligii: Meciurile . . .

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă pentru județul Arad, valabil miercuri, 10 iulie 2024. Se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între . . .

  Fugarii  au fost descoperiţi,  în remorcă, în timpul unui control de rutină. Aveau la ei sticle cu apă ca să reziste temperaturilor ridicate . . .