Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Timis, percheziționezează, în acest moment, 10 locații din judetele Timis, Arad și Caras Severin, într-un dosar de spalare a banilor. Printre cele 17 persoane care urmează să fie aduse pentru audieri sunt și trei surori care apar ca victime într-un dosar de trafic de persoane al DIICOT în care a fost trimis în judecată multimilionarul arădean Dieter Kaas, proprietarul unuia dintre cele mai mari parcuri logistice din sud estul Europei, la Curtici.
Investigația a scos la iveală că austriacul a avut șase victime – cu vârste între 14 ș 17 ani. Trei dintre acestea sunt surori și le-a corupt pe rând, ajungând să le plătească mii de euro pentru fotografiile pe care le făcea personal în locuințele sale și la birou. Banii au fost trimiși chiar prin bancă părinților minorelor.
În timpul audierilor, fetele au povestit cum au mers în repetate rânduri în Austria și că multimilionarul, care ar fi putut să le fie bunic, devenea violent când era băut și își dorea să întrețină raporturi sexuale. Una dintre victime, deși minoră, i-a fost menajeră în casa din Austria și i-a pozat dezbrăcată până aproape la 19 ani.
În 2018, austriacul a fugit din România, deși era sub control judiciar în dosarul DIICOT. Victimele sale ajung și ele acolo și își schimbă total declarațiile, fiind toate în favoarea austriacului. Dosarul încă nu are o soluție definitive pentru că sentințele Tribunalului Arad sunt anulate de Curtea de Apel Timișoara, din cauza unor vicii de procedură.
Ancheta a scos la iveală că mai multe persoane, fara surse de venit, au tranzactionat prin conturile bancare personale sau ale unor interpusi, sume insemante de bani, existand indicii temeinice cu privire la provenienta din infractiuni a acestor sume de bani si desfasurarea de activitati în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri ori în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin fondurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei penale. Anchetatorii au dovezi că o parte din sume provin din Austria.
Pana la aceasta data au fost identificate bunuri de lux (autoturisme) cat si imobile, asupra carora a fost instituita masura sechestrului asigurator pana la concurenta sumei de 3.237.000 lei.