DGASPC Arad anunță finalizarea implementării proiectului ”Construirea a două case de tip familial Hansel si Gretel si reabilitarea unui centru de zi și recuperare pentru copii cu dizabilități mintale Simba”.

Cele două noi facilități sociale de tip rezidențial, de pe strada Tudor Vladimirescu, nr 29, din municipiul Arad, au fost inaugurate,  după ce la finalul lunii februarie a fost inaugurat și dat în folosință Centrul de zi și recuperare pentru copii cu dizabilități mintale Simba, unde fac terapie, gratuit, copiii diagnosticați cu autism. Inaugurarea celor două case de tip familial a avut loc în prezența oficialităților locale, reprezentanți ai instituțiilor partenere, specialiști din sistemul de protecție socială, angajați și bineînțeles, micii beneficiari, copii cu diverse dizabilități psiho-motorii. Cele două case de tip familial sunt dotate cu echipamente moderne și aparatură asistivă de specialitate, o cameră senzorială, izolator și alte facilități. Proiectul a fost finanțat prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale. “De Ziua Copilului facem un cadou cu adevărat valoros copiilor cu dizabilități din sistemul rezidențial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, finalizând un proiect greu, cu multe provocări, dar care ne aduce mari satisfacții pentru că aici copiii vor beneficia de terapii atât de necesare, dar și de dotări ultramoderne, așa cum cer standardele de calitate din domeniu, la nivelul anului 2024.” declară Erika Stark, director general al DGASPC Arad.

 

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Conferinţa de presă, organizată , astăzi de IPJ Arad, a fost, poate nu întâmplător, despre cazul fostului purtător de cuvânt, Lorena Radu, . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .