DGASPC Arad recrutează noi asistenți maternali profesioniști pentru a-i angaja

 

Asistent maternal sau cum devii părinte de profesie, angajat cu contract de muncă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, este provocarea lansată celor care iubesc copiii și doresc să fie pregătiți de specialiștii Direcției pentru a putea crește copii instituționalizați.

Așadar, asistentul maternal profesionist reprezintă:

⦁ O alternativă benefică la îngrijirea în instituţii a copiilor;
⦁ O persoană atestată şi special pregătită pentru a creşte, îngriji şi educa la domiciliul său unul sau mai mulţi copii;
⦁ Pregătirea copiilor abandonați sau victime ale diferitelor abuzuri ajunși în grija statului pentru o viaţă de familie.

Beneficiarii serviciilor oferite de asistenții maternali profesioniști sunt:

⦁ Copiii aflaţi în situații de dificultate, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani;
⦁ Copiii părăsiţi în unități spitalicești;

Pot fi atestate ca și asistent maternal profesionist numai persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

⦁ au domiciliul pe raza județului Arad;
⦁ au capacitate deplină de exercițiu;
⦁ studii medii absolvite sau studii generale;
⦁ prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creșterea, îngrijirea și educarea copiilor săi;
⦁ au în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament;
⦁ solicitanții și persoanele care locuiesc împreună cu aceștia nu au suferit condamnări pentru săvârșirea unor infracțiuni;
⦁ au acceptul întregii familii cu care locuieşte, de a primi şi ocroti 2 copii în casa lor;
⦁ au urmat cursurile de formare profesională organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Cine nu poate fi atestat ca și asistent maternal?

⦁ persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni;
⦁ părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
⦁ persoana care suferă de boli cronice transmisibile

Contactează-ne pentru a obține informații suplimentare la sediul instituției.

Adresa: Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Arad, str. 1 Decembrie 1918 nr. 14, Arad, jud. Arad
Telefon: 0257/250325 de luni – joi: 8.00 – 16.30 și vineri: 8.00-14.00

 

 

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .

Un tanar de 32 de ani, internat in sectia de psihiatrie a spitalului judetean, de pe strada Miron Costin, a profitat de . . .