Arad, Romania
23°
Clear

Drumul Crucii, refăcut de sute de credincioşi în Vinerea Mare

Drumul Crucii este o tradiţie veche de sute de ani la Mănăstirea Hodoş- Bodrog.. E un drum de 2 km, pe care credincioşii îl parcurg, dus-întors, oprindu-se la cele 14 cruci, care reprezintă cele 14 patimi ale lui Iisus.  Procesiunea este oficiată după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim. Credincioşii de opresc la cele 14 cruci, aprind lumânări şi se roagă. Slujbele speciale au început de luni şi vor culmina cu Sfânta Slujbă a Invierii ce va fi oficiată sâmbătă, la miezul nopţii. Mănăstirea Hodoş-Bodrog este considerată cea mai veche aşezare monahală din ţara noastră. Tradiţia spune că mănăstirea a luat fiinţă după ce un taur a scos cu coarnele, din pământ, Icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. De altfel, in mănăstire se mai păstrează, atât Icoana Făcătoare de Minuni, cât şi capul taurului.

 

 

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Conferinţa de presă, organizată , astăzi de IPJ Arad, a fost, poate nu întâmplător, despre cazul fostului purtător de cuvânt, Lorena Radu, . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .