Arad, Romania
22°
Mostly Cloudy

Imediat după Paşte, cantitatea de deşeuri adunată din Arad a crescut cu 10 la sută. La mijloc e risipa alimentară

Ouă, cozonaci, pâine sau lapte, sunt doar câteva din alimentele aruncate la ghenele de gunoi. 30 de tone de deşeuri sunt ridicate, zilnic, din oraş, cantitate ce ajunge la gropile de gunoi. Florian Pop, director Depozit ecologic “ Se deschid, una după alta, supermarketuri,  e un semn că este în creștere consumul. Şi dacă crește consumul, evident creşte și risipa”. Deșeurile în degradare, aflate în incinta depozitului ecologic, produc gaze. Acestea sunt captate şi transformate în energie electrică. Florian Pop, director Depozit ecologic “Trimitem, anual, în reţea, 1500 MW, cât să dăm curent pentru 3 –  400 locuinţe” Specialiştii speră însă ca arădenii sa fie mai cumpătaţi  de sărbători şi să nu risipească mâncarea. Se pot găsi alte soluţii, cum ar fi donarea alimentelor către

nevoiaşi.

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit . . .

Pompierii au fost alertaţi, în jurul orei 5, în această dimineaţă. Au intervenit cu mai multe autospeciale, inclusiv cu una pentru intervenţie . . .

  Din cauza caniculei, rezerva de apă este insuficientă. La Bocsig, cisterna primăriei a fost pozată de un angajat al societăţii locale . . .

Cei 80 de copii, cu vârste cuprinse intre 3 şi 18 ani au fost o săptamână la mare. Era pentru toţi prima . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Iată care este programul stabilit de Liga Profesionistă de Fotbal în colaborare cu deținătorii drepturilor TV pentru prima etapă a Superligii: Meciurile . . .

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă pentru județul Arad, valabil miercuri, 10 iulie 2024. Se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între . . .

  Fugarii  au fost descoperiţi,  în remorcă, în timpul unui control de rutină. Aveau la ei sticle cu apă ca să reziste temperaturilor ridicate . . .