Din cauza caniculei, rezerva de apă este insuficientă. La Bocsig, cisterna primăriei a fost pozată de un angajat al societăţii locale de apă, care a vrut să se asigure ca angajaţii nu udă florile din centrul comunei cu apă potabilă
Comuna Bocsig este una din cele 15 localităţi, în care apa potabilă este oprită între orele 10 si 17.
Teodora Abrudean,primar Bocsig “ Localnicii depind de apa de la reţea, pentru că aici fântânile sunt pline de nitriţi şi nitraţi. Mulţi şi–au făcut sisteme de irigaţii cu picurător, tot cu apă potabilă. Înţelegem că rezervele de apă sunt insuficiente”. Aşa că, la primăria din Bocsig, angajaţii merg la toaletă cu paharul de apă sau sticla după ei. Teodora Abrudean, primar Bocsig “ Angajaţii iau apă de la dozator şi merg cu paharul la toaletă, altă soluţie nu avem”
Localnicii nu işi pot folosi fântânile, pentru că apa este plină de nitriţi şi nu este bună pentru consum. “E foarte greu pe căldura asta, nu putem face un duş, nu putem spăla rufe, trebuie să aşteptăm să vină apa, iar presiunea este foarte scăzută. În grădini, totul e ars”, spune o localnică.
Regia de apă canal a atras de nenumărate ori atenţia arădenilor sa evite să folosească apa potabilă la udatul grădinilor. Numai că oamenii continuă să ude cu apă de la robinet, în condiţiile în care rezervele sunt ân scădere, din cauza caniculei. Teodora Abrudean, primar Bocsig “Noi încercăm să avem grijă de florile din centrul comunei, le udăm cu apă din Criş. A fost o situaţie, în care un angajat de la societatea de apă a făcut poză cisternei şi a vrut să vadă ce sursă de apă folosim”
Restricţiile de apă rămân în vigoare până la terminarea perioadei de caniculă.
Pentru a se evita astfel de situaţii pe viitor, Consiliul judeţean Arad a cerut, astăzi, Companiei de Apă să foreze două puţuri noi şi să construiască un nou rezervor de apă. Se ia în calcul expropierea uno terenuri pentru construirea acestor puţuri , cu bani de la Consiliul judeţean.