ITM Arad verifică firmele de coletărie

Începând cu luna martie și până la finele anului 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad vor efectua acțiuni de verificare, la angajatorii care desfășoară activități de manipulare manuală și/sau mecanizată a coletelor și corespondenței.

Acțiunea de control va urmări modul în care sunt respectate dispozițiile legale de securitate și sănătate în muncă în acest domeniu de activitate, având ca scop diminuarea riscului de accidentare în timpul activităților de manipulare coletărie și corespondență.

Conform informațiilor, această activitate are la bază o logistică ce se regăsește la locurile de depozitare și sortare, respectiv utilaje de transport și transfer colete și corespondență, ceea ce impune efectuarea de verificări și cu privire la utilizarea acestor utilaje.

De asemenea transportul de marfă este unul din sectoarele de activitate în care se produce un număr mare de accidente de muncă având adesea consecințe grave.

Pondere mare în rândul accidentaților o au lucrătorii care se accidentează în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare sau pe traseul de coletărie, astfel că activitatea de prevenire a acestor accidente este o problemă de maximă prioritate, având în vedere numărul mare de vehicule și utilaje implicate, tonajul de marfă transportat în fiecare an și nu în ultimul rând avântul luat de activitatea de livrare la domiciliu.

Inspectorii de muncă vor efectua controale, dar în egală măsură vor informa angajatorii și angajații cu privire la importanța respectării normelor legale privind securitatea și sănătatea în muncă, încercând să crească gradul de conștientizare a acestora cu privire la acest aspect.

Se va verifica dacă angajatorii au elaborat instrucțiuni proprii pentru completarea și aplicarea reglementărilor de securitate și sănătate în muncă, adaptate particularităților activităților și ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor, dacă au întocmit planul de prevenire și protecție bazat pe evaluarea riscurilor, instruirea suficientă și adecvată pentru toți lucrătorii angrenați în această activitate precum și consemnarea instruirii în fișa de instruire individuală a lucrătorilor și nu în ultimul rând dacă sunt implementate măsuri necesar a fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru menținerea stării de sănătate a angajaților și eliminarea producerii de evenimente nedorite.

Distribuie acest articol

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Conferinţa de presă, organizată , astăzi de IPJ Arad, a fost, poate nu întâmplător, despre cazul fostului purtător de cuvânt, Lorena Radu, . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .