In bucătăria basilicii papale din Radna, doamna Gabriela, bucătăreasa mănăstirii, găteşte mâncare de post. O supă de roşii cu busuioc , o mâncare de cartofi cu paste şi ceapă, dar şi dovlecei pane. Postul este strict doar in Miercurea Cenuşii şi în Vinerea Mare, in rest catolicii pot să mănânce carne şi pot bea un păhărel de alcool. Andreas Reinholz, preot paroh Basilica papală Radna “ La catolici postul nu este atât de strict, ca la ortodocşi. Se pot consuma ouă, brânzeturi, peşte, fructe de mare, fiecare credincios alege ce să mănânce şi cum vrea să ţină postul. Important este sa fii curat în suflet. Se poate consuma şi carne, în restul zilelor”
In Miercurea cenuşii, preoţii fac o cruce în fruntea credincioşilor veniţi la slujbă.Cenuşa este obţinută din arderea ramurilor de salcie, rămase de la sărbătoarea Floriilor. In fiecare zi, Mănăstirea Radna este deschisă, pentru ca cei care doresc să se roage, să o poată face.