Călătoria e exprienţă. Îţi aduci aminte de locuri, de oameni, de arome. După două luni, am revenit la Grill House& Shop, un restaurant cu un concept unic în ţară. Il găseşti pe DN 7, imediat după Pecica . Are un aer de Occident, dar atmosfera e aidoma ca cea de acasă. Mirosurile, gusturile, toate îmi aduc aminte de copilărie. Restaurantul are mesele pline. Se mănâncă aici ca la mama , dar cel mai tare, o spun foarte mulţi, e grătarul. Fie că încerci un burger sau o carne de vită sau de porc, gustul nu il întâlneşti in altă parte. Poate e vorba şi de grătarul in sine , una din cele mai bune mărci din lume, dar mai ales de carne, provenită din ferma lor, de la animale hrănite cu furaje din exploataţia proprie . Şi da, aromele şi gustul…scriu şi îmi lasă gura apă. Iar preţurile, imbatabile. 21 lei / 100 grT Bone, 35 lei un burger, 6 lei mititelul de vită sau porc, 18 lei/100 gr Tomahawk, antricotul fără os 19,5 lei/100 gr.
Intr–o altă vitrină descopăr mâncare caldă. Sărmăluţe făcute în oale de lut, ca la bunica, ciorbe, fripturi, pentru toate gusturile. Poţi lua şi acasă. Sau poţi alege din vitrina frigorifică carne macră sau mezeluri, făcute cu grijă pentru client. Aflu că porcii sunt sacrificaţi la cel mult 200 kg, pentru o carne maturată. Salamul de şuncă, îl ştiţi din străfunduri de memorie, costă, spre exemplu, 42 lei kilogramul.
Mă uit rapid la preţurile cărnii macre. Mult sub ceea ce gasim in alte magazine, dar calitatea este extra. Ceafă de vită, 55 lei kilogramul, coaste de vită 35 de lei kilogramul, 24 de lei, kilogramul de carne de porc pentru lucru, sau 26 de lei carnea tocată. Iar din magazinul cu autoservire din incintă, poţi cumpăra bunătăţi cu mult sub preţul celor din supermarket.
Nu ştiu încă ce să aleg. Mă aşez la masă şi savurez, pănâ la măncare, atmosfera. Una de familie. Nu e fine dining aici, e măncare de calitate servită ca acasă. Marian Lucaş , proprietarul afacerii, îmi spune că e impresionat de feed backul clienţilor.” Faptul că au venit o dată şi mai vin, înseamnă pentru noi că ne-am făcut treaba. Ei au înţeles că am pus suflet” Iar cel care se ridică de la masă, va duce cu el nu doar amintirea bucatelor savuroase, ci şi sentimental că a ajuns acasă. Iar acasă revii, de fiecare data, cu placere.