Arad, Romania
22°
Mostly Cloudy

O arădeancă este prima femeie din România care a ajuns pe Makalu, al 5-lea cel mai înalt munte din lume

Mădălina are 38 de ani si trăieşte, de ani buni, în Elveţia, unde are o şcoală de germană, pentru străinii stabiliţi acolo. Nu este pasionată de escaladă, o spune chiar ea, este îndrăgostită de Nepal, de munte și de libertatea pe care ţi-o dau înălţimile. “ Nu mă consider un alpinist, ci un turist pe munte, mă bucur de natură si vreau să inspir şi alte femei din România să îşi urmeze visul”. În 2017 a urcat pe Manaslu, al 8-lea ca înălţime din lume. Expediţiile le face de una singură. Urcă pe munte împreună cu şerpaşul si nu are în minte să doboare recorduri. Nu îşi fixează ţeluri de dragul unor cifre. Pentru ea muntele e bucurie și libertate. Expediţiile şi le plăteşte singură şi, cum acestea costă foarte mult, durează ani organizarea unei plecări. Escaladarea recentă a muntelui Makalu a durat o lună. Tânăra face sport, aleargă si înoată, deci nu face antrenamente special pentru aceste escaladări. A avut nevoie, la un moment dat de oxigen, în timpul urcării si, îşi aduce aminte, zâmbind, că a cerut împrumut un tricolor de la un bucătar din basecamp, care avea un şorţ cu steagul României, primit în 2021 de la o expediţie românească. Una peste alta, spune Mădălina Condrea,urcarea pe munte o ajută să se regăsească. “Pentru mine muntele nu a fost niciodată un record. Eu am mers acolo pentru liniştea pe care ţi-o dă o astfel de altitudine.” Nu ştie când va mai pleca pe munte, dar ştie cu siguranţă că escalada a facut-o mai puternică.

 

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit . . .

Pompierii au fost alertaţi, în jurul orei 5, în această dimineaţă. Au intervenit cu mai multe autospeciale, inclusiv cu una pentru intervenţie . . .

  Din cauza caniculei, rezerva de apă este insuficientă. La Bocsig, cisterna primăriei a fost pozată de un angajat al societăţii locale . . .

Cei 80 de copii, cu vârste cuprinse intre 3 şi 18 ani au fost o săptamână la mare. Era pentru toţi prima . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Iată care este programul stabilit de Liga Profesionistă de Fotbal în colaborare cu deținătorii drepturilor TV pentru prima etapă a Superligii: Meciurile . . .

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă pentru județul Arad, valabil miercuri, 10 iulie 2024. Se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între . . .

  Fugarii  au fost descoperiţi,  în remorcă, în timpul unui control de rutină. Aveau la ei sticle cu apă ca să reziste temperaturilor ridicate . . .