Arad, Romania
29°
Partly Cloudy

Operație de tunel carpian prin tehnica endoscopica

Din această săptămână, în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, se efectuează operații de canal carpian și prin tehnica endoscopică!
Procedura permite pacientului o recuperare postoperatorie mult mai rapidă și eficientă decât în cazul altor tehnici operatorii ale canalului carpian. De asemenea, postoperator, pacientul va rămâne cu cicatrici minime, nu va necesita imobilizarea mâinii – mișcările fiind permise din prima zi, iar rata complicațiilor postoperatorii este mult mai redusă. Totodată, deoarece pacientul va resimți o durere mult mai slabă decât în cazul intervențiilor clasice, iar cicatricile sunt minime, chirurgul poate opera, ambele mâini, în cadrul aceleiași operații– dacă este cazul.
„Împreună cu dr. Andreas Bajzat, am reușit să efectuăm prima intervenție, endoscopică, de canal carpian. Este vorba despre o tehnică modernă, care necesită un chirurg cu experiență în chirurgia mâinii. Este o intervenție minim invazivă, cu protejarea vaselor de sânge, ale nervilor și tendoanelor de la acest nivel. Un plus pentru pacient constă atât în recuperarea mult mai rapidă, cu mobilizarea mâinii în aceeași zi după operație, cât și în faptul că cicatricile sunt mult mai reduse decât în cazul altor tehnici operatorii”, a precizat dr. Zsolt Gyori, medic specialist chirurgie plastică.
Sindromul de tunel carpian este o afecțiune medicală destul de des întâlnită în rândul populației, și se manifestă prin amorțeală și durere la nivelul mâinii și antebrațului, putând provoca scăderea de forță a mâinii. Această afecțiune, cauzată de presiunea exercitată asupra nervului median apare în urma unor traume sau leziuni ale încheieturii mâinii, a artritei reumatoide, a unor dezechilibre ale glandelor tiroidă sau pituitară, a unor boli care determină compresia nervilor, dar o cauză a acesteia poate fi reprezentată chiar și de dormitul pe încheietura mâinii, îndoite, se arata intr un comunicat al Spitalului judetean Arad

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .

Un tanar de 32 de ani, internat in sectia de psihiatrie a spitalului judetean, de pe strada Miron Costin, a profitat de . . .