Arad, Romania
24°
Mostly Cloudy

Pe timp de caniculă, zimbrii fac duş iar albinele fac “ barbă” pe stup, ca să scadă temperatura în interior

 La fel ca şi oamenii, şi necuvântătoarele suferă de căldură. La ZooLand, îngrijitorii încearcă să le creeze, pe cât posibil, un confort animalelor. Zimbrii, cerbii, poneii, caprele sau văcuţele caută umbra şi se adună sub coroanele copacilor de pe câmp.  Zimbrii adora duşurile reci şi vin lângă gard, acolo unde angajaţii îi udă cu furtunul. Viorica Mohaci, administrator ZooLand “ Le facem duş dimineaţa şi seara, nu la prânz, când sunt temperaturi mari, ar putea răci.” Albinele în schimb tolereaza canicula. Insă, temperaturile foarte ridicate pun in pericol puietul. Aşa ca ele fac “barbă în jurul stupului si îl ventilează. Dau din aripi cele din interior, apoi sunt schimbate de cele de afară. Liviu Stana, apicultor  Dacă temperatura creşte peste 35 grade,puietul se opăreşte. Aşa că albinele dau din aripi ore in şir să ventileze. Aduc şi apă în guşă ca să stropească. În toată această perioadă, nu adună nectar deloc. Se ocupă doar de ventilaţia stupului.” Aradul se află sub cod portocaliu de caniculă şi în zilele următoare.

 

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit . . .

Pompierii au fost alertaţi, în jurul orei 5, în această dimineaţă. Au intervenit cu mai multe autospeciale, inclusiv cu una pentru intervenţie . . .

  Din cauza caniculei, rezerva de apă este insuficientă. La Bocsig, cisterna primăriei a fost pozată de un angajat al societăţii locale . . .

Cei 80 de copii, cu vârste cuprinse intre 3 şi 18 ani au fost o săptamână la mare. Era pentru toţi prima . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Iată care este programul stabilit de Liga Profesionistă de Fotbal în colaborare cu deținătorii drepturilor TV pentru prima etapă a Superligii: Meciurile . . .

Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă pentru județul Arad, valabil miercuri, 10 iulie 2024. Se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între . . .

LPF a decis astăzi să facă unele modificări în programul disputării partidelor din cadrul etapei a doua a primei ligi fotbalistice interne. . . .