Pedalatul – incurajat in Semlac. Jumatate dintre copiii scolii din comuna vin la cursuri cu bicicleta.

O poza in care zeci de biciclete sunt aranjate ,cu grija, in rasteluri,in fata scolii din Semlac, a devenit virala pe internet.Cum este posibil ca acesta imagine,cu care am fi obisnuiti in tari civilizate, sa fie posibila si  la noi? Pentru ca primaria a construit aproape 3 km de piste de biciclete,si nu oricum, ci langa trotuar, ceea ce face ca mersul pe bicicleta sa fie foarte sigur. Din cei aproximativ 330 elevi ai scolii,jumatate pedaleaza catre cursuri. Letitia Stoian ,primar ” Eu i-am incurajat pe parinti sa ii lase ,la scoala,cu bicicleta,sa fie independenti, sa faca miscare.Cele 150 de locuri in raste sunt deja insuficiente,asa ca  vom mai instala cateva,foarte curand.”
      Desi orasul Arad se lauda cu kilometri intregi de piste de biciclete,acestea sunt construite ,pe sosea,langa borduri,uneori pe locurile de parcare,asa ca nu prezinta siguranta pentru biciclisti.

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Conferinţa de presă, organizată , astăzi de IPJ Arad, a fost, poate nu întâmplător, despre cazul fostului purtător de cuvânt, Lorena Radu, . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .