Traiul in saloanele de spital, de neconceput fără aer condiţionat

 

Clădirea Spitalului judeţean este aşezată în plin soare. Pe faţadă  sunt înşirate aparate de aer condiţionat, semn ca toate saloanele au temperatura controlată. Cătălin Hreniuc, director medical” Nici nu poate fi altfel. Sunt pacienţi cu afecţiuni neurologice grave, unii sunt febrili, aşa că temperaturile ridicate le pot face foarte mult rău.  In saloane incercăm sa păstrăm o temperatură de cel mult 21 de grade ” Mai in glumă, mai in serios, cei internaţi aici spun că au aflat de la rude că afară e caniculă.

        Numai in acest an, spitalul a achiziţionat 66 de aparate de aer condiţionat. Urmează să fie instalate câteva  şi la secţia de dermatologie. Simina Roz, purtător de cuvânt “ Ne aşteptăm la facturi la energie electrică crescute. Conducerea va găsi soluţii să le achite, pentru că nu putem lăsa pacienţii să moară de căldură.” In aceste zile caniculare, aparatele de aer condiţionat funcţionează non stop. Este de aşteptat ca facturile sa fie cu cel puţin 15 la sută mai mari.

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .

Un tanar de 32 de ani, internat in sectia de psihiatrie a spitalului judetean, de pe strada Miron Costin, a profitat de . . .