Arad, Romania
21°
Fair

Trenul cu pelerinii din Ungaria care merg la Şumuleu Ciuc, la pelerinajul de Rusalii Catolice, a intrat astăzi în România.

Trenul a oprit pentru câteva minute în Gara Arad unde pelerinii au fost întâmpinați de comunitatea maghiară din Arad. Mai mulți preoți romano-catolici au oficiat o scurtă slujbă, iar credincioșii catolici din Arad au prezentat un scurt program de cântări bisericești. Expresul de Şumuleu pleacă din Szombathely şi se alătură Rapidului Secuiesc la Budapesta, apoi continuă împreună ca Trenul Naţional al Pelerinilor.

Începând din 2008, trenurile au transportat peste 18.000 de pelerini şi au parcurs peste 34.000 de kilometri în Ungaria şi Transilvania. Pelerinajul catolic de pe muntele Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est dedicat Fecioarei Maria, la acest eveniment religios participând câteva sute de mii de persoane din toată lumea.

 

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Conferinţa de presă, organizată , astăzi de IPJ Arad, a fost, poate nu întâmplător, despre cazul fostului purtător de cuvânt, Lorena Radu, . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .