Povestea lui Marian Lucaş a inceput cu o exploataţie agricolă, întinsă pe 450 de hectare, cu mai bine de zece ani în urmă. Îşi dorea pentru familia sa o sursa curată de hrană şi ştia cât de greu este să găesşti, pe piaţă, produse de încredere. Visul de a construi un complex de animale , cu abator si magazin de desfacere a prins încet, dar sigur, contur. Primele fonduri europene le–a accesat in 2012, pentru achiziţionarea de utilaje agricole, apoi, câtiva ani mai târziu, tot pe bani europeni, a ridicat grajduri pentru creşterea animalelor, şi un abator. Acum, complexul are o capacitate de 320 de capete bovine şi 288 proci, pe săptămână, şi o capacitate de abatorizare şi procesare de 52 tone de carcasă, săptămânal. Una peste alta, în magazinul de desfacere, vor ajunge, în fiecare săptămână, 32 de tone de produse finite, şi ne referim aici la produse tradiţionale, tobă, cârnaţi, salam, dar şi la specialităţi de lux.
Cum a fost gândită această afacere?
Proprietarul complexului, Marian Lucaş, spune că îşi doreste o afacere deschisă către oameni “ Am căpătat , în aceşti ani, un soi de dependenţă pentru lucrurile de calitate. Eu muncesc în primul rând pentru familia mea, dar şi pentru comunitate. Nu vom lucra la scară mică şi vrem ca lumea să vadă ce am creat aici” Mai exact, cei care vin să cumpere produsele dorite din magazinul aflat în incinta complexului, de la carne macră la specialităţi, pot vizita ferma, pentru a se convinge că li se oferă alimente curate.
Marian Lucaş, proprietar “ Ce vrem noi este ca, fiecare client, care alege să cumpere de la noi, să fie convins că produsele noastre au gust. Le vor iubi, pentru că sunt făcute cu mare atenţie, e ceea ce orice părinte işi doreşte să pună pe masa copilului său”
Deschiderea oficială a complezului va avea loc pe data de 2 august, la orele 18, Zona Industrială Pecica, str 601,nr 81.