Vreti sa deveniti jandarmi?

În perioada 24 aprilie – 14 mai 2024,  Jandarmeria Arad desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară în Jandarmeria Română.
• La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, dintre  care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 locuri pentru alte minorități.
• La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, 3 dintre acestea  sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 locuri pentru alte  minorități.
         Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 14.05. a.c.,  exclusiv în format electronic, doar pe adresa:  resurseumane@jandarmeriaarad.ro,  inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe data de 21.05.a.c., la sediul Jandarmeriei Arad din comuna Vladimirescu, str. Jandarmeriei nr.1, județul Arad.
           Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri de la Drăgășani sau Fălticeni, trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul: www.jandarmeriarad.ro, secțiunea Carieră / Admitere.
           Evaluarea psihologică a candidaților se realizează  conform planificării la o dată care fi comunicată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de internet www.jandarmeriaarad.ro.
           Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 25-31.05.a.c.,  indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidații au  optat.
 Pentru cei înscriși la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, aceasta se va susține la centrul zonal de selecție al Școlii  de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea.
           Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 15.06.a.c., la unitățile de învățământ pentru care au optat de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice și  va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din: disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.
 Tematica și bibliografia și probele de concurs sunt cele prevăzute pe site-ul instituției de învățământ pentru care candidatul a optat.
        Examinarea medicală se va realiza în perioada 19.06. – 12.07 .a.c., pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.
        Sunt declarați „Admis” candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.
         Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19.07.a.c.
        Mai multe informații se pot obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, situat în comuna Vladimirescu, strada Jandarmerie nr.1 sau  la numărul de telefon 0252.514922/interior 24.535 sau 24.557 mobil:0754068148(Serviciul Resurse Umane), zilnic de luni până vineri, între orele 09.00 – 15.00.

Distribuie acest articol

Articole ASEMĂNĂTOARE

0 Opinii
Inline Feedbacks
View all comments

Anunturi PUBLICE

RECLAMA TA AICI!

“Suntem interesați să promovăm afacerea ta pe site-ul nostru. Te rugăm să ne contactezi pentru mai multe detalii și să discutăm despre posibilitățile de colaborare.”

Ultimile EVENIMENTE

 70 la sută din cultura de porumb din Nădlac, unde găsim unul din cele mai bune pământuri din ţară, este uscată. Căldura, . . .

  Incendiul a izbucnit imediat după ciocnirea autotrenului, încărcat cu cereale,  cu o autoutilitară,pe DN7. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise . . .

Intervenție deosebită în sala de operații a Secției Clinice Chirurgie și Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, . . .

Cel mai important eveniment sportiv al planetei Jocurile Olimpice de vară vor începe peste câteva zile și va fi găzduit de capitala . . .

Articole POPULARE

UPDATE Incidentul, în care a fost implicat judecătorul, a avut loc marti după –masă, pe o stradă din Bujac. Masina condusă de . . .

Conferinţa de presă, organizată , astăzi de IPJ Arad, a fost, poate nu întâmplător, despre cazul fostului purtător de cuvânt, Lorena Radu, . . .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad va desfășura astăzi, 28 martie 2024, un amplu exercițiu la un operator . . .

Containerele de gunoi par să fie preferatele hoţilor. Din cele 16 tomberoane de dimensiuni mari, amplasate, de la începutul anului, în parcările . . .